Craniosacraal therapie - Inleiding

Zit je minder lekker in je vel en heb je te maken met duidelijke lichamelijke en/of emotionele klachten en vage oorzaken?

Of wil je bijvoorbeeld ondersteuning bij:

Craniosacraal therapie kan hier uitkomst bieden. Voor andere hulpvragen, waarbij canriosacraal therapie ook verlichting kan brengen, klik hier.

De craniosacraal therapie, ontwikkeld door Upledger, gaat er van uit dat het lichaam een eenheid is. Alle structuren in het lichaam zijn direct of indirect met elkaar verbonden door het bindweefsel. Het bindweefsel geeft stevigheid en bescherming, maar zorgt ook voor beweeglijkheid. Je kunt dit bindweefsel zien als een laken waar de schedel, het ruggenmerg, alle organen, de botten, de spieren, de gewrichten, de bloedvaten en de zenuwen in gevouwen zitten. Om te kunnen leven moeten we dus vrij kunnen bewegen. Bewegen is leven.

Beperkingen in het bindweefsel kunnen zodoende klachten veroorzaken op veel plaatsen in het lichaam. Dit betekent echter dat bij nekklachten de oorzaak van het probleem in de nek kan zitten, maar ook net zo goed ergens anders in het lichaam.


Wat mensen zeggen over craniosacraal therapie

Craniosacraal therapie helpt je lichaam die beperkingen op te lossen. Het zorgt voor diverse reacties bij degene die het ondergaan hebben:

"Het is zo ontspannend, dit zou iedereen gewoon eens moeten doen".

"Het lijkt wel of ik een hele reis gemaakt heb".           

"Het voelt alsof ik een nacht heel goed geslapen heb".

"Ik voelde niets tijdens de behandeling, maar ben nu wel heel ontspannen".

"Zeer ontspannen voor mijn onderrug".

Lees hier verder, hoe een behandeling er voor jou uit zou kunnen zien.

"In de afgelopen periode een mooie ontwikkeling door gemaakt van zakelijk denkend mens naar voelend. In mijn eigen tempo, heel ongedwongen heeft Jolande mij hierin begeleid. Een emotionele reis met unieke, mooie en soms hartverwarmende momenten.

Heerlijk om na een uur je weer als herboren te voelen en vol energie en in balans verder te kunnen. De manier waarop, deze betrokkenheid op een heel natuurlijke manier voelt als een warme en comfortabele deken.
Dank je wel hiervoor."