Jolande Pit
Craniosacraal therapie & Ouder-Kind Kontakt
Craniosacraal therapie - Behandeling
Afhankelijk van je vraag maak ik gebruik van de volgende drie behandelvormen:

Het 10-stappen-protocol: een systematische, structurele beoordeling en behandeling van het hele lichaam.
Bij iedere stap tijdens de behandeling neem ik de lokale spanningen in het bindweefsel waar en probeer die te ontspannen.
Deze behandelvorm zet ik in wanneer de cliënt(e) een duidelijke fysieke klacht heeft waar hij/zij van verholpen wil worden. Het accent ligt dan ook op het verhelpen van de fysieke klacht en niet op het verhaal achter de klacht. Deze behandelvorm wordt ingezet samen met leefstijladviezen.

Gerichte ontspanning: door zachte aanraking onderzoek ik spanningen in je bindweefsel.
Belangrijk hierbij is dat je een voor jezelf zo ontspannen mogelijke lichaamshouding aanneemt. Dit bevordert een goede waarneming van je eigen lichaam.
Deze behandelvorm kan ingezet worden bij fysieke en/of emotionele klachten waarbij de cliënt(e) bereid is om te kijken naar het verhaal achter de klacht. Het helingsproces kent meer diepgang en vraagt een bereidheid van de cliënt(e) om naar zichzelf te mogen kijken.

Systemisch werk gecombineerd met gerichte ontspanning
Deze behandelvorm kan ingezet worden wanneer in de relatie met de ander een terugkerende stoorzender aanwezig is wat resulteert in spanningsklachten. In de
natuurlijke ordening volgens de familie opstellingen kent een ieder zijn/haar eigen plek, ordening en balans tussen geven en nemen. In deze behandelvorm wordt gekeken naar de verstoring in de natuurlijke ordening in de relaties in het leven van de cliënt(e) in combinatie met het lichaamsgeheugen. Een krachtige manier om de natuurlijke ordening te herstellen. Lees hier verder in mijn blog.

Wat kun je verwachten tijdens de behandeling craniosacraal therapie?
Afhankelijk van jouw hulpvraag en behoefte begeleid ik je bij het puur ontspannen van je lichaam òf bij het onderzoeken naar de betekenis van de spanningen in je lichaam en help je een andere kijk op jezelf en jouw klachten te krijgen.
Door de zachte behandeling van de gespannen gebieden en door je eigen invoelend vermogen kunnen in de loop van de tijd snelle of geleidelijke veranderingen plaats vinden. Misschien voel je in bepaalde gebieden warmte, kou, spanning, ontspanning of komen er herinneringen boven. Dit kan gepaard gaan met het loskomen van emotionele gevoelens. Ook kan het zijn dat je lichaam tijdens de behandeling spontaan bepaalde houdingen inneemt of bepaalde bewegingen maakt.
Sleutelwoorden bij de behandeling zijn begrip, respect en aandacht. Wanneer je dat zelf wilt kun je praten over datgene wat je waarneemt en voelt.

Praktische informatie
De ervaring leert dat mensen na drie behandelingen een verbetering duidelijk kunnen waarnemen (voelen). Daarom raad ik mensen aan om zichzelf de tijd te gunnen en minstens drie behandelingen.
De behandeling duurt maximaal een uur. De kosten zijn overdag € 75 en 's avonds of op zaterdagochtend € 85 (incl. 21% BTW). De meeste zorgverzekeraars vergoeden (deels) deze kosten afhankelijk van je aanvullende verzekering voor alternatieve geneeswijze en/of alternatieve beweegzorg.
Je bent van harte uitgenodigd om contact met mij op te nemen voor meer informatie of het maken van een afspraak.