Cursus BabyMassage & BabyCommunicatie: Introductie

Een cursus waarin ouders zèlf (leren) hun baby (te) masseren

Voor een baby zijn warmte, aanraking, gewiegd en vastgehouden worden, lichamelijk contact en strelingen essentiële behoeften. De manier waarop een baby wordt aangeraakt kan bepalend zijn voor zijn of haar verdere leven. Door je baby aan te raken is er contact en warmte, een geruststelling dat hij of zij niet alleen is, een bevestiging van zijn/haar bestaan en eigenwaarde. Babymassage komt in hoge mate tegemoet aan deze essentiële behoeften.

Babymassage voor alle baby’s

Babymassage is in principe geschikt voor alle baby’s vanaf
6 weken tot 10 maanden. Vooral de eerste maanden zijn hiervoor geschikt. Je baby ligt nog stil en vindt het heerlijk om gekoesterd en aangeraakt te worden. Jouw vertrouwde geur en stem zijn immers heel dichtbij. Het is ook een prima manier om je baby nog beter te leren kennen en het versterkt jullie band met elkaar.

Omdat prettige gebeurtenissen, een liefdevolle verzorging en lichamelijk contact net zulke diepe indrukken nalaten als onprettige gebeurtenissen is babymassage een kans om echt iets te doen voor te vroeg geboren kinderen en voor baby’s met groeistoornissen, nachtmerries, slaap-problemen, etcetera.

Voor verdere praktische informatie over de Cursus BabyMassage & BabyCommunicatie, lees hier verder.

Klik voor het downloaden van de folder, hier.